Nederlandse Cultuur Normen En Waarden – ‘Stel Dat Je Dochter Wordt Thuisgebracht Door Een Nederlandse Jongen…’ | Vreemdelingenvisie

  1. Nederlandse cultuur normen en waarden voorbeelden
  2. Cultuur - Lesmateriaal - Wikiwijs
  3. Normen en waarden in Nederland met herkenbare voorbeelden
  4. Schooltv: Normen, waarden en de Nederlandse cultuur - Samen vormen ze je identiteit
  5. Nederlandse cultuur normen en waarden

De Normen en Waarden van culturen zijn diverse. In Nederland zijn er ook gewoon Normen en waaren. Zoals deze 10 normen die veel temaken hebben met Nederlanders. Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg! Schreeuw vooral niet van de toren dat je het gemaakt hebt, want dan brandt heel Nederland je af. Wij zijn nogal vrij in de omgang. Zowel op het werk als privé (en ook man en vrouw) gaan wij vrij informeel met elkaar om. We tutoyeren ook al heel snel. Ga je uit eten, dan delen we de rekening. Dat de vrouw meebetaalt voor haar eigen eten, vinden wij heel gewoon. "Going Dutch" Wij vinden onszelf een tolerant volk. Deze tolerantie uit zich in hoe wij omgaan met zaken als homoseksualiteit, abortus en soft drugs. Wij maken eerst even een afspraak als we langs willen komen voor een bakje koffie. We verwachten dan ook wel een koekje er bij. We geven niet graag teveel uit en struinen winkels af naar koopjes. De rest van de wereld noemt ons gierig, wij noemen het graag zuinig. We zijn niet te beroerd massaal te steunen bij rampen elders in de wereld.

Nederlandse cultuur normen en waarden voorbeelden

Cultuur - Lesmateriaal - Wikiwijs

In vele andere culturen kijkt men niet zo nauw en is het dus ook geen kwestie van wel of geen respect. Korte broeken In nogal wat landen in de wereld dien je, zeker als vrouw geen korte broek of rok te dragen. Zouden wij in Nederland alleen maar jammer vinden, maar bijvoorbeeld in India of Arabische landen kun je dat dus beter laten. Gezellig mee eten Waar in Nederland vooral verwacht wordt dat je rond etenstijd gewoon weer huiswaarts gaat, wordt in vele andere culturen verwacht dat je een hapje mee-eet. Verschillen per generatie Het is dus niet vreemd dat bijvoorbeeld mensen uit eerdere generaties er geheel andere normen en waarden op na houden. Zo sprak je vroeger je ouders aan met "u", terwijl dat vandaag de dag veel minder voorkomt. De oudere generatie zal dit wellicht vinden getuigen van minder respect, terwijl dit voor de huidige generatie totaal geen issue is en dus ook niet als respectloos wordt ervaren. Verschillende tijden, verschillende normen en verschillende waarden. Verschillen per cultuur En ook bij mensen uit verschillende religies en culturen kan dit spelen.

Normen en waarden in Nederland met herkenbare voorbeelden

Oordeel Er zijn nog meer parallellen te trekken met de tijd van Jeremia, die ons zouden moeten verontrusten. Europa heeft haar rijke geestelijke erfenis verkwanseld. Israël kon dat niet vrijblijvend doen en Europa evenmin. Juda was met zichzelf ingenomen,. maar zag niet dat Gods oordeel juist kwam over de halfslachtigheid, de vermenging van het heilige en het onheilige en het onrecht. Zo is ook de Europese kerk halfslachtig en wereldsgezind. En net als Juda wil zelfs de christenheid in Europa niet meer in de mogelijkheid van een oordeel geloven. Net als Juda beseft Europa de schuld van de afgelopen eeuwen niet. De oorlogen, de slavernij, de volken in andere werelddelen, de hoogmoed. Is de huidige immigratie naar ons continent daar juist niet het gevolg van? Een oordeel? En wat treffen die immigranten hier aan? Een christelijke samenleving die hun jaloersheid opwekt? Een volk met een hoogstaand moraal? Nee, een volk dat de afgoden van de welvaart en de losbandigheid aanbidt en een kerk die grotendeels geestelijk bankroet is en de islam niets te bieden heeft.

Schooltv: Normen, waarden en de Nederlandse cultuur - Samen vormen ze je identiteit

Op de stoep Mensen verschillen regelmatig van mening. Een voorbeeld. Op een mooie lentedag hebben enkele Amsterdammers hun tafel en stoelen voor de deur op de stoep gezet. De muziek staat aan. Zoiets moet toch gewoon kunnen? Of niet? Wat vind jij ervan? Wat is jouw mening of standpunt? En waarom vind jij dat? Wat zijn jouw argumenten? Verschillen en overeenkomsten Culturen kunnen veel van elkaar verschillen. Er zijn bijvoorbeeld verschillen in geloof of verschillende normen en waarden. Naast cultuurverschillen tussen Nederlanders zijn er ook overeenkomsten. Veel Nederlanders doen dezelfde dingen. Ze kijken bijvoorbeeld graag naar bepaalde televisieprogramma's of luisteren naar dezelfde muziek. Veel Nederlanders denken ook hetzelfde over bepaalde dingen. Als je samen leeft met verschillende culturen kom je die overeenkomsten en verschillen tegen.

Nederlandse cultuur normen en waarden

  1. Nederlandse cultuur normen en waarden in engels
  2. Ervaringen met Nissan Quasqai 1.6 DIG-T
  3. Evenement laatste zaterdag in juni 2015
  4. Nederlandse cultuur normen en waarden engels
  5. Talk: 'Groeien je borsten nog als je ongesteld bent geweest?' - GIRLZ
  6. Misbruik van vertrouwen en oplichting 2019
  7. Cultuur - Lesmateriaal - Wikiwijs
  8. Voorwaarden doorlopende reisverzekering centraal beheer

Als iemand uit het buitenland je vraagt wat er typisch Nederlands is, dan noemen we allerlei algemene dingen. Die gelden lang niet voor iedereen, of niet meer voor iedereen. We vertellen dat we Sinterklaas vieren, veel kaas eten, Koningsdag vieren, vrijheid van meningsuiting belangrijk vinden, veel fietsen, in de winter schaatsen of schaatsen kijken op tv, eten om een uur of 6 en dat we meestal niet onuitgenodigd om 6 uur bij elkaar op visite gaan. Als we een cultuur beschrijven dan beschrijven we algemeenheden die lang niet voor iedereen gelden. Dat noem je ook wel generalisaties. Een cultuur is een geheel van gewoontes, waarden, normen, gebruiken, tradities, geloof en taal van een bepaalde groep mensen. Binnen de Nederlandse cultuur zijn er ook veel verschillen. Niet iedereen voedt zijn kinderen hetzelfde op. Jij wordt anders opgevoed door jouw ouders dan zij zelf zijn opgevoed. Mensen hebben verschillende smaken op het gebied van kleding, muziek en eten en mensen hebben verschillende godsdiensten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, volg dan onze interculturele communicatietraining. Voor meer informatie bel met: 085 40 17 825 of stuur een e-mail aan. « Terug

nhung-dam-duizend-vaders-recensie