Gemeente Den Haag Uitkering Contact

  1. Gemeente den haag uitkering contact telephone
  2. Gemeente den haag uitkering contact call

Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen. Naar afspraken gaan U bent verplicht naar de afspraken van de gemeente te gaan. Kunt u echt niet komen? Neem dan contact op met de Klantenservice SZW. Afzeggen van de afspraak kan alleen als u daar een geldige reden voor heeft. Uw werk of uitkering behouden U moet zorgen dat u uw inkomsten behoudt. Voorkom dat u door uw eigen schuld wordt ontslagen. Of dat u een andere uitkering dan de bijstand niet meer krijgt omdat u zich niet aan de regels heeft gehouden. Geen agressie U mag niet agressief zijn tegen een medewerker van de gemeente. Agressief gedrag is onder andere uitschelden, discrimineren, bedreigen of het gebruiken van lichamelijk geweld. Voldoende Nederlands beheersen Het is makkelijker om werk te vinden als u het Nederlands goed beheerst. De overheid wil dat iedereen met een bijstandsuitkering het Nederlands voldoende kan verstaan, lezen, spreken en schrijven. Voldoende is het niveau van het einde van de basisschool of hoger. Dit staat in de Wet taaleis.

Gemeente den haag uitkering contact telephone

De gemeente Den Haag gaat zo'n 300 allochtonen met een uitkering dwingen om Nederlands te leren en in te burgeren. Als zij dat niet doen, raken zij hun uitkering kwijt. Belemmering De woordvoerster van wethouder Marnix Norder (Integratie, PvdA) heeft een bericht daarover in het AD vrijdag bevestigd. Met de maatregel wil Den Haag allochtonen met een taalachterstand,, vooral helpen om weer te kunnen participeren in de arbeidsmarkt'', beklemtoont de zegsvrouw.,, Dit soort achterstanden vormt een enorme belemmering als zij proberen aan werk te komen. '' Selectie De gemeente heeft een selectie gemaakt van mensen in Den Haag die een uitkering krijgen en bij wie de taalachterstand een grote belemmering vormt. Dit leverde een lijst op met 3000 namen. Deze worden op gesprek gevraagd en krijgen de keuze voorgelegd: of ze gaan een inburgeringscursus doen en de taal leren, of ze raken hun uitkering kwijt. Gesprek Zo'n 300 allochtonen zijn al op gesprek geweest en moeten nu een inburgeringscursus gaan volgen.

Regels bijstandsuitkering Regels bij een bijstandsuitkering, uitbetaaldata, taaleis, hoogte vermogen, werken met een uitkering Uitkering of bijstand aanvragen Bijstandsuitkering aanvragen, bijzondere bijstand aanvragen, uitkering bij werkloosheid Wijzigingen in uitkering of bijstand doorgeven Wijzigingen bijstandsuitkering doorgeven, vertrek en terugkeer verblijf of vakantie buitenland melden. Uitkering of bijstand voor ondernemers Hulp voor startende ondernemers, bijstand voor ondernemers aanvragen, uitkering IOAZ aanvragen, Tozo-regeling coronacrisis. Melding maken Fraude met een bijstandsuitkering melden, verdringing op de arbeidsmarkt melden. TONK-regeling aanvragen De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor mensen van wie het inkomen door de coronamaatregelen 15% of meer is gedaald. Bijvoorbeeld doordat u (deels) werkloos werd of doordat de omzet van uw eigen bedrijf is gedaald.

Met een bijstandsuitkering kunt u niet zomaar naar het buitenland gaan. U moet uw reis altijd melden bij de gemeente. Op deze pagina Toestemming vragen Volgt u een opleiding of doet u activiteiten gericht op werk? Dan heeft u altijd toestemming van de gemeente nodig om weg te gaan. U kunt toestemming vragen tijdens een afspraak bij de gemeente. Heeft u geen afspraak meer voor u weggaat? Neem dan contact op met SZW om te overleggen aan wie u toestemming moet vragen. Vakantie in Nederland Krijgt u toestemming en blijft u in Nederland? Dan hoeft u geen verdere melding te maken van uw vakantie. U moet zich wel blijven houden aan alle regels bij een bijstandsuitkering. Naar het buitenland Gaat u voor vakantie of vanwege andere redenen naar het buitenland? Dan gelden voor u de onderstaande voorwaarden. Vul het meldingsformulier uiterlijk 2 weken voor uw vertrek in. Als u een opleiding, taaltraject of activiteit gericht op werk volgt moet u altijd toestemming vragen. Zonder toestemming is de melding niet geldig.

U moet alles terugbetalen wat u teveel heeft gekregen. * U krijgt tijdelijk een lagere uitkering of u moet extra terugbetalen. De gemeente doet aangifte van een strafbaar feit bij het Openbaar Ministerie. Bent u het niet eens met een opgelegde maatregel? Dan kunt u een verzoek tot herziening van een maatregel indienen. * Gemeentelijke regels over terugvordering, aflossing en kwijtschelding door de gemeente van te veel verstrekte bijstandsuitkering, vindt u in de Beleidsregels Terugvordering, aflossing en kwijtschelding Den Haag 2014 (RIS272690). Veelgestelde vragen De kostendelersnorm betekent dat als u samenwoont met meer volwassenen, de gemeente uw bijstandsuitkering daarop aanpast. Hoe meer volwassen personen in uw huis wonen, hoe lager uw uitkering. Niet alle huisgenoten tellen mee voor de kostendelersnorm. De reden voor de kostendelersnorm is dat u lagere woonkosten heeft als er meer personen in uw woning wonen. U kunt deze kosten namelijk delen. Woont u samen of is er sprake van een gezamenlijke huishouding?

Schrijf u in bij uw nieuwe gemeente en vraag daar een uitkering aan. Verhuist u naar het buitenland? Dan stopt uw bijstandsuitkering in Nederland. Verhuizen binnen de gemeente Den haag Binnen de gemeente moet u hier uw Verhuizing doorgeven. Doe dit 4 weken voor tot uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing. Woonsituatie U of uw partner verblijft (tijdelijk) in een zorginstelling door ziekte. Er komt iemand bij u inwonen. Er vertrekt iemand van uw adres. U gaat alleen wonen. Wijziging doorgeven Kinderen Verandert er iets in de samenstelling van uw gezin? Denk hierbij bijvoorbeeld aan: U en/of uw partner krijgt een kind. Uw kind van 21 jaar of ouder komt bij u wonen of gaat het huis uit. Uw thuiswonende kind van 21 jaar of ouder (of een andere bewoner) gaat studeren of stopt met studeren. Wijziging doorgeven

gemeente den haag uitkering contact information

Gemeente den haag uitkering contact call

  1. Zilveren Griffel winnaar Dolf Verroen: “Zonder schrijven kan ik niet leven!” | Groot Fryslân
  2. Ben jij DE Harry Potter Kenner?
  3. Ontslag | Helpdesk Geldzaken Gemeente Den Haag
  4. Weersverwachting Stad aan 't Haringvliet, Nederland - Weersverwachting.nl
  5. Gemeente den haag uitkering contact us
  6. Welke cv ketel voor mijn huissiers de justice
  7. Den Haag - Werk, bijstand en uitkering
  8. Betaaldatum Bijstandsuitkering / WWB Den Haag, uitkeringsspecificatie den haag

Voor het formulier heeft u uw DigiD nodig. Heeft u geen DigiD of bent u uw wachtwoord kwijt? Ga dan naar. Volgt u een opleiding, taaltraject of activiteit gericht op werk? Dan moet u voordat u het formulier invult eerst toestemming vragen aan de gemeente om naar het buitenland te gaan. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met SZW.

Er staan nog zo'n 2700 andere uitkeringsgerechtigden op de lijst die binnenkort op gesprek komen en dezelfde keuze voorgelegd krijgen.

Hulp bij geldzaken tijdens de coronacrisis De coronacrisis heeft voor veel mensen gevolgen voor de portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen en blijven je uitgaven gelijk? Zorg ervoor dat je niet in de problemen komt en maak gebruik van de gratis tips en hulp die wij bieden. Wij helpen je graag op weg en hebben daarom een handig overzicht gemaakt van hulpadressen. Wijzer in Geldzaken: voor tips over geldzaken Tips en tools waarmee je zelf aan de slag kan. Zodat je je geldzaken op orde houdt, ook tijdens de coronacrisis. Ga naar de website. Startpunt Geldzaken: maak je eigen geldplan Maak een persoonlijk geldplan, waarmee je stap voor stap je geldzaken in balans brengt en houdt. Ga naar de website. Uitkering of bijstand aanvragen Misschien heb je recht op een uitkering of bijstand. Bij de gemeente Den Haag vind je meer informatie en ontdek je hoe je een uitkering aanvraagt. Ga naar de website. Toeslagen aanvragen Heb je recht op toeslagen of tegemoetkomingen? Of is je recht veranderd?

U ontvangt op dit moment een bijstandsuitkering van de gemeente, of u heeft een uitkering aangevraagd. Tijdens de periode dat u deze uitkering ontvangt, heeft u ook verplichtingen. Indien u de verplichtingen niet nakomt, volgen er maatregelen. De gemeente Den Haag hanteert hiervoor een Maatregelenkaart. Hieronder volgt de tekst van de maatregelenkaart van de gemeente Den Haag voor bijstandsuitkering gerechtigden. Wij gaan er vanuit dat u er alles aan doet om zo snel mogelijk (weer) actief te zijn. Dat kan door aan het werk te gaan, scholing te volgen of uzelf in te zette voor de stad. Bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk, mantelzorg, of het leveren van een 'tegenprestatie'. Met 'tegenprestatie' wordt hier bedoeld: het verrichten van onbetaald werk voor de stad. De verplichtingen gelden niet alleen voor u, maar óók voor uw eventuele partner. Let op: vanaf het moment dat u een uitkering aanvraagt, moet u (beiden) aan de verplichtingen voldoen. Wij raden u dringend aan om volledig mee te werken en alle afspraken die wij met u maken, volledig en op tijd na te komen.

van-haarlem-naar-bloemendaal-aan-zee