Hoe Lang Gaat Een Elleboogprothese Mee &Middot; Elleboogprothese &Bull; Reumanederland

  1. Hoe lang gaat een elleboogprothese mee du

Resultaat De meeste mensen met een elleboogprothese hebben veel minder pijn. Met een prothese kunt u uw elleboog niet meer helemaal strekken. Daar heeft u in het dagelijks leven weinig last van. Sporten waarbij u kracht zet met uw armen, kunt u beter niet doen met een elleboogprothese. Badminton en tennis bijvoorbeeld. Informatie over uw prothese Welke prothese heeft of krijgt u? Wat weten we over de kwaliteit en veiligheid. Waar vindt u meer informatie over uw prothese?

Hoe lang gaat een elleboogprothese mee du

  1. Hoe lang gaat een elleboogprothese mee de
  2. Zorg voor Beweging (orthopedie) | Elleboogprothese
  3. Hoeveel gram penne per person andre
  4. Altijd het juiste adres, postcode zoeken op naam en straat

Het plaatsen van een kunstelleboog (elleboogprothese) is ingrijpend. Het herstel duurt lang. De operatie wordt in Nederland gedaan in een aantal gespecialiseerde centra. In totaal plaatsen de Nederlandse orthopeden minder dan 100 elleboogprothesen per jaar. De elleboog De elleboog is het gewricht tussen de bovenarm en de onderarm. U buigt en draait er uw arm mee. In de elleboog komen 3 botten bij elkaar: De bovenarm (humerus) De ellepijp (ulna) Het spaakbeen (radius) Er zijn eigenlijk 3 gewrichten: Tussen de bovenarm en de ellepijp Tussen de bovenarm en het spaakbeen Tussen het spaakbeen en de ellepijp Om deze gewrichten zitten kapsels en banden die stevigheid geven, en pezen en spieren waarmee u uw arm beweegt. Redenen voor een prothese De meeste elleboogprothesen worden geplaatst vanwege pijn. Vaak komt die pijn door slijtage van het kraakbeen (artrose). Die slijtage komt meestal door gewrichtsreuma of een botbreuk. Een enkele keer is de oorzaak van de slijtage niet bekend. Een elleboogprothese is niet voor iedereen geschikt.

hoe lang gaat een elleboogprothese mee pdf

Door te oefenen maak je ook je spieren sterker. Al na een paar dagen kun je je elleboog vrij goed bewegen. Alleen volledig strekken en buigen is niet mogelijk. Voorzichtig belasten De elleboogprothese is geplaatst in de dunne pijpbeenderen van je onder- en bovenarm. Te zware belasting van je arm zorgt er soms voor dat je prothese loslaat. Pas daarom op met het dragen van zware spullen en het trekken en duwen van zware lasten. Belast je elleboogprothese met niet meer dan 2 kilogram. Weer thuis Wanneer je weer thuis bent na de operatie kun je stukje bij beetje je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Houd er rekening mee dat je een elleboogprothese niet zwaar kunt belasten. Pas ook op met infecties in je lichaam. Dagelijks leven Er zijn enkele punten waarop je moet letten bij je dagelijkse bezigheden: Beoefen geen sport waarbij je kracht zet met je armen, bijvoorbeeld tennis, badminton of handbal. Meld bij elke andere medische ingreep die je moet ondergaan dat je een prothese hebt, bijvoorbeeld ook bij een tandheelkundige ingreep Als er kans is op een infectie is het belangrijk dat je antibiotica gebruikt, bijvoorbeeld bij een volgende operatie.

cosi-fires-cosiloft-100-vuurtafel